logo

Evlenmek fiilinin ilk anlamı ev almak anlamındadır. Dolayısıyla kültürümüzde önemli bir yeri olan ev alımında ihtiyaçlarımızı nasıl belirleyeceğiz?Kendimize uygun olanı nasıl bulacağız? Fiyat konusunda nelere dikkat edeceğiz.Öncelikle alınacak olan konut aile bireylerine uygun olmalıdır. Şayet kalabalık bir aileyseniz ve ileride nüfus yoğunluğunuz artacaksa geniş olanları tercih edebilirsiniz. Fakat ödeme zorlukları ve bütçenizi de hesaba katarak nihai karara varmak da önemlidir.Evcil hayvanlarınız varsa evcil hayvanları kabul eden ve kucak açan bir semtte oturmanız size rahatlık sağlayacak. İlerde sorun yaşamanızı engelleyecektir.Büyük ev mi, iyi semt mi? Semtlere göre fiyat artışı ve metrekare fiyatlarının azalışı bilinen bir gerçektir.
Hangisinden feragat edecekseniz?Ruhunuza uygun bir mesken seçmek de önemlidir. İhtiyaç sahibi olduğunuz mesken ne gibi özellikler taşıyor. Doğa sever misiniz? Manzara sever misiniz?Binanızın yalıtımı var mı? Bu da oldukça önemli bir husustur; şayet taş yünü ile yapılmış bir yalıtım sizin daha çok rahat etmenizi sağlarken karbonlu plak size idare eder bir yalıtım sağlar.Binanız kaç yaşında? Hangi deprem yönetmeliğine göre yapılmış? İlerleyen senelerde size kentsel dönüşüm sebebiyle sorun çıkarır mı? Sorularının cevaplarını bilebilmek için doğru araştırmayı yapmak önemlidir.
Yaşayacağınız yerin mahali, alt yapı çalışmaları oldukça önemlidir. Hiç kimse elektriksiz, susuz ve kanalizasyon sisteminde sorun yaşamak istemez. Bu sebeplerden neredeyse bir kere alınan bir mülk olduğundan dikkat etmekte fayda var.Işık alma konusu da sağlık ve sıcaklık bakımından oldukça önemlidir. Mahal olarak binanın kuzey-doğu kısmı en soğuk olan taraf, güney-doğu kanadının ise en sıcak taraf olduğunu bilmekte fayda var.Ses yalıtımı da oldukça önemli olduğundan şayet bir site tercih etmeyecekseniz yol ve kalabalığa bakan bir tarafta mı yoksa karşıt taraf da mı oturmak istediğinizi önceden belirlemelisiniz.Bu teknik meseleler çok fazla görmezden gelinse de huzurlu bir yaşam için doğru evi almak oldukça önemlidir. Binanın gösterişi ve konumu ferahlığı herkes tarafından tercih edilmesini sağlayan bir özellik olsa da daim bir mutluluk için evin teknik özelliklerine de dikkat edilmeli, doğru seçimin yapılmasına gayret edilmelidir. ilanezogelin.com/iletisim sekmesinden Gaziantep'te satılık ve kiralık evlere göz atabilirsiniz.

İmar kelime anlamı olarak bayındırlaştırmak, bayındır hale getirmek geliştirme anlamına gelmektedir. ... Dolayısı ile İmar kelimesi bayındır hale getirmek demektir. Bir yerin bayındır hale getirilmesi yani imar edilmesi, yapılaşma, şehirleşme ve medenileştirilmesi demektir.

Bir taşınmazın veya bir gayrimenkulün el değiştirme işlemine tapu devri adı verilir. Bilindiği gibi gayrimenkule ilişkin işlemler tapu siciline tescil ile gerçekleşir. Miras, mahkeme kararı, cebrî icra, işgal, kamulaştırma hâlleri ile kanunda öngörülen diğer hâllerde, mülkiyet tescilden önce kazanılır. Ancak, bu hallerde malikin tasarruf işlemleri yapabilmesi, mülkiyetin tapu kütüğüne tescil edilmiş olmasına bağlıdır.Tescille mülkiyetin kazanılması geçerli bir sözleşme ve resmi şekillerin tamamlanması ile gerçekleşir. Tapu işlemi için bazı belgelerin tamamlanması gereklidir.Bu belgeler;
- Nüfus cüzdanı ve bir adet fotokopisi,
- İlgili belediyeden alınan vergi borcu olmadığına dair yazılı belge ve eski borçlara ait Ödendi makbuzu,
- Alım satımlarda önceki tapunun aslı veya fotokopisi,
- Tapu harcı ve emlak vergisi ödemesi tapu işlemlerinden önce yapılmalıdır.
- DASK yaptırılmalı ya da güncellenmelidir.
- İşlem vekaleten yapılacaksa noter onaylı vekaletname gerekmektedir.
Tapu dairesinde yapılması gereken işlemler ise bu belgelerin eksiksiz olarak toplanmasıyla başlar. Satım işlemini yapacak olan kişi tapunun aslını, belediye rayiç belgesini, ev ipotek altındaysa ipotek belgesini yanında bulundurmalıdır. Tapu dairesinde belgelerle birlikte ön başvuru yapılır. Belgelerde eksik olmadığı takdirde başvurunuz onaylanacaktır. Onay halinde telefonunuza onay mesajı gelir, randevu saat ve tarihi belirtilir. Randevuya gitmeden önce ilgili banka şubesine tapu harcı yatırılmalıdır. Harcı yatırdığınıza dair dekontu randevuda yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Randevu anında alıcı ve satıcı hazır halde aynı anda akit odasında belgeleri imzalar. Tarafların imzası tamam olduktan sonra tapu müdürü de belgeyi imzalar ve satış işlemi gerçekleşmiş olur.

Konut Kredisi Alırken Tapu ve İpotek Süreçleri Hakkında Bilmeniz GerekenlerKonut kredisi kullanarak ev alma süreci finansal olarak karmaşık olduğu kadar bürokratik olarak da zahmetli bir süreçtir.Kredilendirme sürecinde işin içerisinde alıcı ve satıcı haricinde banka gibi üçüncü bir aktör olduğundan,tapunun satıcıdan alıcıya devri gibi işlemler daha dolaylı olur.Bankanın işin içinde olması alım satım işlemine daha çok resmiyet katar.işler hukuka ve prosedürlere daha uygun ilerle,ancak bunun yanında pek çok karmaşık işlemi beraberinde getirir.Bu yazımda,’’konut kredim için ekspertiz yapıldı,banka krediye kesin onay verdi,şimdi ne yapmam gerekiyor?’’ diyenleri aydınlatmaya çalışalım.Konut kredisi kesin onay alan tüketici,banka ile tapu dairesinden randevu alır.Çoğu banka,bir görevlisini veya avukatını tüketiciyle beraber tapu dairesinde yollar.Ancak,öncesinde bankanın avukatları ilgili tapu dairesinden evin üzerinde başka bir ipotek/rehin kaydının olup olmadığını kontrol ederler.Eğer ipotek yoksa banka tüketiciyi sözleşmeyi imzalamak üzere banka şubesine çağırır.Sözleşmeler imzalanır.İpotek konusunda önemli bir detay,bazı bankaların tüketiciden ipotek ücreti almasıdır.aslında konut kredisi kapsamında satın alınan konutlar ipotek harcından muaftır.Ancak bankalar ipotek ücretini devlete verilen bir harç için değil,kendi elemanlarının tapu dairesinde yaptıkları ipotek sorgulamaları ve hazırlanan/takip edilen bürokratik dosyalardan kaynaklanan maliyetler için alırlar.Tapu işlemleri için hangi belgeler gerekli?
Sözleşmenin imzalanmasından sonra tapu dairesinde gidilir.Tüketici bizzat tapu dairesine gitmek yerine villavens.com ‘a veya başka birine vekalet verebilir,işlerini onun yerine başkası halledebilir.Tapu dairesine su belgeler ile gidilir
Satışı gerçekleşecek taşınmaza ait tapu senedi.
Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları (pasaport veya avukat kimliği ile işlem yapabilmekte ancak ehliyet ile işlem yapılamamaktadır)
Satıcının birer,alıcının ikişer adet son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğrafı
Tapu sahibi işleme bizzat gelemiyor ise,temsile ilişkin belge(Vekaletname,vasi kararı,kayyım kararı vb) Vekil veya temsilci olan kişinin fotoğraflı nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğrafı.
Yine alıcılardan bizzat gelemeyen varsa,onları temsil eden kişilerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,vesikalık fotoğrafları ve temsile ilişkin belge
Satışı yapılacak olan taşınmaza ait ilgili belediyeden alınmış emlak beyan değerini (rayiç bedel) gösteren belge
Kat mülkiyetleri kurulmuş gayrimenkullerde Dask poliçesi

İlanınızı Hemen Kiralayın yada Satın!

Çok geçmeden hemen ilanınızı ekleyin